Over ons
Welke bouwdroom u ook koestert,
samen maken we hem waar

Ruim 30 jaar lang verzorgt Van Houtven de bouw en renovaties van woning-, villa-, kantoor- en appartementsgebouwen op de traditionele manier. Trots op deze realisaties en als hecht ondernemend team probeert Van Houtven uw bouwdromen steeds waar te maken.

Door de ondernemingszin en het besef dat de klimaat verandering één van de grootste uitdagingen voor onze maatschappij is, wilt Van Houtven een stapje voor zijn en zijn steentje bijdragen.

Van Houtven kiest daarom voor duurzaam en circulair bouwen en ontdekt in 2018 het innovatieve en high-tech bouwsysteem in massief hout. Het is een ultramoderne en ecologische manier van (ver)bouwen en levert u een bijna-energiezuinig huis op, zonder in te boeten aan comfort en stijl. Door het werken met hout, een milieuvriendelijk, duurzaam en energievriendelijk materiaal, kan Van Houtven zo zorgen voor een duurzame woonoplossing. Dit niet alleen rekening houdend met uzelf, maar ook met de generaties die nadien komen.

Met dit systeem hecht van Houtven nog steeds waarde aan het bouwen in nauwe samenspraak met de bouwheer en de architect, welke zijn architecturale vrijheid kan behouden.

Niet enkel de ecologische motivatie, maar ook  de kosten- en tijdbesparende voordelen maken dit systeem bijzonder interessant voor zowel de bouwfirma, architect als bouwheer.

Hoewel Van Houtven ook zeer trots is op zijn realisaties op de traditionele manier, omzeilt massieve houtbouw ook enkele nadelen van het traditioneel bouwen. Het gebruik van deze massieve technische houtpanelen vermijdt zwaktes zoals naden, verplaatsingen tussen verschillende materialen, ingesloten vocht en lange constructie tijden.
Op deze manier blijft van Houtven in de bouwsector innoveren om zo de werking te verbeteren en uw bouwdromen nog beter waar te maken!

Heeft u bouwplannen, wenst u meer info of een werfbezoek neem dan gerust contact op via deze link.

contacteer ons